Αρχική Χάρτης Πλοήγησης Αναζήτηση
 

 

Κλιμάκιο του ΠΑ.ΣΟ.Κ., με επικεφαλής τον Γραμματέα του Εθνικού Συμβουλίου του Κινήματος, κ. Γιάννη Ραγκούση, και τους κ. Νίκο Σηφουνάκη, Πολιτικό Εκπρόσωπο για θέματα Μεταφορών και Επικοινωνιών, κ. Χάρη Τσιόκα, Εισηγητή του ΚΤΕ Μεταφορών, παρευρέθη στο Έκτακτο Συνέδριο της Ομοσπονδίας Σωματείων Πολιτικής Αεροπορίας (ΟΣΠΑ), με θέμα «εξελίξεις στην Ολυμπιακή Αεροπορία».
Εντονότατη κριτική στις επιλογές και στους χειρισμούς της κυβέρνησης για την απαξίωση των Ολυμπιακών Αερογραμμών, άσκησε ο κ .Νίκος Σηφουνάκης κατά την ομιλία του στο συνέδριο.
Ο κ. Σηφουνάκης σημείωσε ότι ενώ η κυβέρνηση είχε προαναγγείλει το κλείσιμο της Ολυμπιακής, με δηλώσεις τόσο του ίδιου του κ. Καραμανλή στη Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης το 2005, όσο και του Υπουργού Μεταφορών και Επικοινωνιών κ. Χατζηδάκη τα Χριστούγεννα του 2007, σήμερα προσποιείται ότι θέλει να διασφαλίσει τη λειτουργία της.
Όλες οι ενέργειες της κυβέρνησης τα τελευταία 5 χρόνια, συνεχίζει ο κ. Σηφουνάκης, επιδείνωναν τη θέση των Ολυμπιακών Αερογραμμών. Ήδη φέτος το καλοκαίρι τα δρομολόγια πραγματοποιούνταν με 10 αεροπλάνα λιγότερα, γεγονός που οδήγησε στην απώλεια πάνω από 2 εκατομμύρια επιβατών και ζημιές 230 εκ. ευρώ.
Την ίδια ώρα που παρατηρείται αύξηση του πτητικού έργου στην Ελλάδα, η κυβέρνηση βάζει «ταφόπλακα» στην Ολυμπιακή, δημιουργώντας ιδιωτικό μονοπώλιο στις αερομεταφορές στη χώρα μας.
Καταλήγοντας ο κ. Σηφουνάκης, τόνισε ότι η πολιτική αυτή της κυβέρνησης είναι ενάντια όχι μόνο στα συμφέροντα των εργαζομένων, αλλά και του Ελληνικού λαού. Πέρα από την ιστορία της Ολυμπιακής, εκείνο που έχει σημασία είναι ότι το ΠΑΣΟΚ και το σύνολο του λαού, του επιχειρηματικού κόσμου και των εργαζομένων είναι ενάντια στην επιβολή οποιοδήποτε μονοπωλίου.